Havacılık devi Airbus, Alman ordusunun envanterine 62 adet H145M tipi çok maksatlı savaş helikopteri ekleyeceği müjdesini verdi. Airbus, bu dev siparişi, "H145M için bugüne kadar alınan en büyük satın alma talebi" olarak nitelendirdi.

Alman Savunma Bakanlığı, perşembe günü AFP'ye yaptığı açıklamada, hafif savaş helikopterleri ile ilgili sözleşmenin Federal Meclis bütçe komitesi tarafından onaylandıktan sonra resmen imzalandığını doğruladı. Siparişin toplam değerinin 2,7 milyar euro civarında olması bekleniyor.

American Airlines, De-icing Sezonuna Hazırlanıyor American Airlines, De-icing Sezonuna Hazırlanıyor

Sözleşme, sadece helikopterlerin tedarikiyle sınırlı kalmayacak; aynı zamanda yedi yıl süreyle destek ve ilgili hizmetleri içerecek. Bunun yanı sıra, Hforce silah sistemlerini de içeren sözleşme kapsamında, makineli tüfekler, güdümlü roketatarlar ve füze rampaları da temin edilecek. Toplamda, helikopterlerin 57'si Kara Kuvvetleri'ne, beşi ise Hava Kuvvetleri'ne teslim edilecek.

H145M helikopterlerinin montajı, Almanya'nın Donauworth tesislerinde gerçekleştiriliyor. Şu anda, bu helikopterlerin 16'sı Alman Özel Hava Kuvvetleri'nde görev yaparken, sekizi de kurtarma görevleri için sivil kullanıma hizmet veriyor.

Bu satış, sadece Almanya'nın değil, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nin UH-72 Lakota adıyla kullanılan 500 adet helikopteri de içeriyor. H145M helikopterleri ayrıca, Macaristan, Sırbistan, Tayland, Lüksemburg ve Kıbrıs gibi ülkeler tarafından da satın alındı.

Almanya'nın mevcut 53 adet Tiger saldırı helikopteri ile birlikte, bu yeni sipariş, ülkenin savunma kabiliyetini daha da güçlendirecek önemli bir adım olarak öne çıkıyor.