Avrupa Araştırma Clean Sky 2 projesi kapsamında geliştirilen Airbus'ın yüksek hızlı helikopter demonstratörü Racer, ilk uçuşundan iki ay bile geçmeden, 407 km/sa (220 kts) hız hedefini aşarak 420 km/sa (227 kts) hıza ulaştı. 

Airbus Helicopters CEO'su Bruno Even, "Bu kadar kısa sürede elde edilen bu başarı, 13 Avrupa ülkesinden 40 ortağımızın bu yenilikleri uçuşa taşımak için gösterdiği yoğun çalışmanın bir kanıtıdır. Performansının yanı sıra, uçağın aerodinamik davranışı ve stabilitesi de umut verici. Uçuş testlerinin bir sonraki aşamasını, özellikle yakıt tüketimini azaltarak CO2 emisyonlarını düşürecek eco-mode (eko-mod) özelliğini dört gözle bekliyoruz," dedi.

Uçuş test ekibi, Baş Test Pilotu Hervé Jammayrac, Uçuş Test Mühendisi Dominique Fournier ve Test Uçuş Mühendisi Christophe Skorlic'ten oluşuyordu. 

Singapour Airlines 37 yıldır İstanbul uçuşlarını sürdürüyor Singapour Airlines 37 yıldır İstanbul uçuşlarını sürdürüyor

400 km/sa'den (220 kts) daha yüksek seyir hızı için optimize edilen Racer demonstratörü, hız, maliyet etkinliği ve görev performansı arasında en iyi dengeyi sağlamayı hedefliyor. Racer ayrıca aerodinamik optimizasyon ve yenilikçi bir eko-mod itiş sistemi sayesinde mevcut jenerasyon helikopterlere kıyasla yaklaşık %20 yakıt tüketimi azaltmayı hedefliyor. Safran Helicopter Engines ile geliştirilen hibrit-elektrikli eko-mod sistemi, seyir uçuşunda iki Aneto-1X motorundan birinin durdurulmasına olanak tanıyarak CO2 emisyonlarının azalmasına katkıda bulunuyor. 

Airbus Racer2