Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

HAVELSAN, geliştirdiği Airbus A320 Tam Uçuş Simülatörü ile Türk Hava Yolları'nın testlerini başarıyla tamamladı. Bu, HAVELSAN'ın üçüncü sivil havayolu uçak simülatörü olarak öne çıkıyor.

Şirket, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türk Hava Yolları için geliştirdiğimiz A320 Tam Uçuş Simülatörümüzün testlerini başarıyla tamamladık" ifadesini kullandı. HAVELSAN, daha önce askeri simülatör projelerinden elde ettiği deneyimle Güney Kore ve Katar'a ihraç yapmış, ardından Türk Hava Yolları'ndan gelen talep üzerine sivil havayolu uçak simülatörlerine yönelmişti.

Sivil havacılık kuralları gereği, uçan pilotlar belirli bir yolcu uçağında 6 ayda bir simülatörde eğitim almak zorundadır. Bu simülatörler, acil durum senaryoları ve uçuş becerilerini geliştirmek için kullanılır.

HAVELSAN'ın ilk simülatörü Boeing 737 ailesini içeren 737NG serisi olmuş, bu simülatör Level D yetkilisi olarak sertifikalandırılmıştı. Ardından Airbus A320 serisi üzerine çalışmalar yapılarak bu simülatör de EASA'dan (Avrupalı Havacılık Otoritesi) Level D yetkisi aldı.

HAVELSAN'ın gelecek hedeflerinden biri, Boeing 737 Max serisi için bir simülatör geliştirmek. Şirket, bu simülatörlerin ihracatını gerçekleştirerek uluslararası pazarda yer edinmeyi amaçlıyor.