SHG Airshow 2024 için geri sayım başladı SHG Airshow 2024 için geri sayım başladı

Mısır’ın düşük maliyetli havayolu şirketi Air Cairo, filosunu güçlendirme ve uzun menzilli uçuşlarını genişletme hedefi doğrultusunda Airbus A321 Neo modelini değerlendirmeye aldı. Şirket, kısa vadede filosunu desteklemek amacıyla kullanılmış Airbus A320 uçaklarını satın almayı planlıyor. Ancak uzun vadede Airbus A320 ailesine ait daha fazla uçağın filoya katılması hedefleniyor. Air Cairo CEO'su Ahmed Shanan, Aviation Week'e yaptığı açıklamada, "Yeni uçakların çoğu A320 ailesinden olacak, ancak tam model kombinasyonu henüz belirlenmedi. Bunların arasında bazı A321 Neo modelleri de olabilir," dedi.

Air Cairo şu anda mevcut uçuş ağını analiz ederek, hangi hatların bu genişleme planından en fazla fayda sağlayacağını tespit ediyor. Şirketin başlıca hedeflerinden biri, İngiltere ile Kızıldeniz’deki tatil beldeleri arasındaki yolcu trafiğini artırmak. Shanan, A321 Neo'nun daha yüksek kapasitesi sayesinde bu rotalarda ideal bir seçenek olacağını vurguladı.

Air Cairo, Egypt Air’ın bir yan kuruluşu olarak, bölgesel ve uluslararası uçuşlarını geliştirme ve özellikle turizm merkezlerine yönelik hizmetlerini genişletme planlarıyla dikkat çekiyor.