AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nden gelen son açıklamaya göre, ABD'ye ait insansız hava araçları, Suriye hava sahasını son bir günde tam 9 kez ihlal etti. Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Vadim Kulit, yaptığı basın açıklamasında, ABD liderliğindeki uluslararası "koalisyonun" Suriye'deki çatışmasızlık protokollerini ihlal ettiğini belirtti.

Tuğgeneral Kulit, basın toplantısında, "Tanf bölgesinde 'koalisyona' ait 2 çift F-15 savaş uçağı, bir çift A-10 Thunderbolt saldırı uçağı, bir çift F/A-18 Hornet avcı-bombardıman uçağı ve bir modüler MQ-9 keşif ve saldırı insansız hava aracı tarafından bir günde 9 ihlal kaydedildi" ifadelerini kullandı.

Rus komutan, koalisyonun bu tür eylemlerle havada farklı olaylar ve kazalar için tehlikeli ön koşullar yaratmaya devam ettiğini vurgulayarak, ayrıca Suriye hava sahasındaki durumu daha da tırmandırdığını belirtti. Kulit, uluslararası koalisyonun Suriye'deki çatışmasızlık çabalarını zorlayarak bölgedeki gerilimi artırdığına dikkat çekti.