Pentagon, Japonya Savunma Bakanı'nın, 28 Kasım'daki son Bell Boeing V-22 Osprey kazası sonrasında uçuşları durdurma çağrısına yanıt vererek, Osprey tiltrotorlerin uçuşlara devam edeceğini açıkladı. Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh, yaptığı basın açıklamasında, CV-22'nin Yakashima Adası kıyılarında düştüğü kazada sekiz hizmet personelinden yedisinin hala arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bir günde 2225 Ukrayna askeri öldürüldü! Bir günde 2225 Ukrayna askeri öldürüldü!

Araştırma ekibinin tiltrotorun içindeki verilere ve kazadan elde edilen diğer kanıtlara bakmaya devam ettiği bir dönemde, Yokota Üssü'nde bulunan CV-22'ler ve Okinawa'da konuşlu MV-22'ler de dahil olmak üzere ABD'ye ait Osprey'ler uçuşlarına devam ediyor. Ancak, soruşturmanın sonuçlarına bağlı olarak alınması gereken ek tedbirler olması durumunda, Pentagon bu adımları atmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

Japonya ise kendi filosundaki altı MV-22 helikopterini kazanın ardından uçuş dışı bıraktı. Savunma Bakanı Minoru Kihara, 30 Kasım'da yaptığı açıklamada, ABD askeri güçlerinin de aynı adımı atması gerektiğini ifade etti.

Kazada düşen CV-22'nin mürettebatından birinin cesedi bulunmuş durumda, ancak diğer yedi kişi hala kayıp. Kazaya karışan CV-22, 353. Özel Operasyonlar Kanadı'na aitti. Bu olay, Osprey tiltrotorlerin son 13 ay içinde karıştığı üçüncü ölümcül kaza olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: AERONEWS24