Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, DHMİ'nin sürdürülebilirlik ve çevre koruma çabalarını vurgulayarak şu açıklamada bulundu:

"Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Havacılık” anlayışını benimseyen DHMİ olarak enerji verimliliği konusunda öncü adımlar atıp çevre ve yolcu dostu havalimanlarının hayata geçirilmesine özel bir önem atfettiklerini ifade etti.

Transavia hızlı büyümesini sürdürüyor Transavia hızlı büyümesini sürdürüyor

Bu kapsamda, DHMİ'nin 5 havalimanında toplam 3,5 MW kurulu güce sahip güneş enerji santrallerinin tamamlandığını ve bu projelerin yaygınlaştırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, ısıtma ve soğutma sistemlerinin daha az emisyon salımı sağlayan doğalgazla çalışan sistemlere dönüştürülme çalışmaları gerçekleştirdiklerini, aydınlatma sistemlerini LED'e dönüştürdüklerini ve hizmet veren araçları elektrikli araçlara dönüştürme projesinin devam ettiğini söyledi.

Hüseyin Keskin ayrıca, DHMİ'nin Karbonsuz Havalimanı Projesi kapsamında 2023 yılında Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyonu Programı'nda 50 havalimanını çeşitli seviyelerde sertifikalandırarak küresel ölçekte en yüksek sayıda ACA Sertifikasına sahip olan Havalimanı İşletmecisi Kuruluşu olduğunu ve Türkiye'nin Fransa'dan sonraki en yüksek sayıda sertifikaya sahip 2. ülke olduğunu paylaştı. Ayrıca, DHMİ'nin "ACI Avrupa Havalimanı Endüstrisi Kapsamında 2050 Yılına Kadar Net Sıfır CO2 Emisyonları (Kapsam 1 & 2) Taahhüdü"ne onay verdiğini ve Avrupa Birliği Konseyi tarafından onaylanan "Avrupa Havacılığının 2050 yılına kadar net sıfır CO2 emisyonuna ulaşma hedefini" destekleyen ilk kamu-özel teşebbüsü olan “Toulouse Deklarasyonu”na da taraf olduklarını belirtti. Keskin, DHMİ olarak daha temiz ve yeşil bir dünya için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.