2024 resmi tatil takvimi açıklandı ve çalışanlar ile toplum bu takvimi yakından takip ediyor. Yılın ilk günü 1 Ocak Pazartesi ile başlayan resmi tatiller, Nisan ayındaki Ramazan Bayramı ile devam edecek.

İspanya turizmde tüm zamanların rekorunu kırdı İspanya turizmde tüm zamanların rekorunu kırdı

Ramazan Bayramı'nın arifesi olan 9 Nisan Salı günü yarım gün mesai yapılacak. Bayram ise 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma günleri tatil olacak. Ardından hafta sonuna denk gelen 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatil günleri olarak belirlendi.

Öncesinde, 8 Nisan Pazartesi günü idari izin olarak belirlenirse, birçok çalışan 6 Nisan Cumartesi gününden başlayıp 14 Nisan Pazar'a kadar sürecek olan 9 günlük bir bayram tatili fırsatı yakalayacak.

Nisan ayındaki tatiller, salı gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile devam edecek.

Kurban Bayramı ise Haziran ayının ortalarında başlayacak. Arife olan 15 Haziran Cumartesi yarım gün mesai yapılacak ve bayram 16, 17, 18 ve 19 Haziran tarihlerinde resmi tatiller olarak ilan edilecek.

Diğer önemli tatiller ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. 1 Mayıs Çarşamba, 19 Mayıs ise Pazar günü kutlanacak.

Resmi tatillerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 2024'te Pazartesi'ye rastlarken, 30 Ağustos Zafer Bayramı ise Cuma günü kutlanacak.

Gelecek yıl, yarım gün resmi tatil olan 28 Ekim Pazartesi'ye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ise Salı gününe denk gelecek. 2024 yılında toplamda 15.5 resmi tatil günü bulunacak. Bu tatil günleri, çalışanların planlamalarını yapmaları ve dinlenmeleri için fırsatlar sunacak.