Yunanistan Turizm Konfederasyonu (SETE) tarafından yayınlanan verilere göre, 2024 yılının ilk 3 ayında Yunanistan'a gelen yabancı turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15,7 artarak 2 milyon 840 milyona ulaştı.

Turizm DataBank verilerine göre, Türkiye'den Yunanistan'a giden turistlerdeki artış oranı yüzde 47,3 ile en yüksek seviyeye ulaştı. Özellikle karayolu girişlerinde, Türkiye ve Bulgaristan'dan gelen turistlerdeki artış yüzde 50'ye kadar çıktı.

Yunanistan'ın turizm sektöründe yaşanan bu artış, ülkenin çeşitli turizm destinasyonlarının cazibesini artırdığını gösteriyor. Özellikle Türkiye ve Bulgaristan gibi komşu ülkelerden gelen turistlerin Yunanistan'ı tercih etmesi, ülkenin turizm gelirlerinde önemli bir artışı beraberinde getirebilir.

BDT Acente yöneticileri Gloria Hotels & Resort Belek’te bir araya geldi BDT Acente yöneticileri Gloria Hotels & Resort Belek’te bir araya geldi

Yunanistan hükümeti ve turizm endüstrisi temsilcileri, bu olumlu trendin sürdürülebilir turizm politikalarıyla desteklenerek devam ettirilmesi gerektiğini vurguluyor. Aynı zamanda, ülkenin turizm altyapısının ve hizmet kalitesinin artırılması için çeşitli çalışmaların yapılması planlanıyor.