Duayen gazeteci Yılmaz Özdil, Türkiye'deki orman yangınları sonrası CHP'li belediyelere yangın söndürme uçağı çağrısında bulundu.

Yılmaz Özdil youtube yayınında, "Orman yangınları göz yaşıyla sönmüyor, bunu artık öğrenmemiz gerekiyor. Her orman yangınınında ağlıyoruz ama bunu değiştirmek için hiç birşey yapmıyoruz. Gelin artık birşey yapalım lütfen. Benim büyükşehir belediyelerine bir önerim var." dedi.

Türkiye’den 100. charter uçuşa Tiran’da kutlama! Türkiye’den 100. charter uçuşa Tiran’da kutlama!

Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Cemil Tugay, Zeydan Karalar, Muhittin Böcek, Mustafa Bözbey, Özlem Çerçioğlu, Ahmet Akın, Vahap Seçer, Ahmet Aras, Candan Yüceer, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ayşe Ünlüce ve Ferdi Zeyrek'e çağrıda bulunan Özdil, belediyelerin yangın söndürme uçağı almalarını önerdi.

Yılmaz Özdil, Air Tractor'lerin 4 milyon dolar olduğunu, bu uçakların belediyeler için alınması halinde hem yangınlarla mücadelede, zirai ilaçlamalarda, hava zabıtalığında, deniz zabıtalığında, turizmde hava taksi olarak ve pilot eğitimlerinde kullanabileceğini ifade etti.

Yılmaz Özdil "Değerli başkanlarımız Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Cemil Tugay, Zeydan Karalar, Muhittin Böcek, Vahap Seçer, lütfen gelin bu işe öncülük edin. Belediye bütçesinden para ayırmaya bile gerek yok. Kampanya yapın. Vatandaş seve seve katılır. Ben adım gibi eminim, öğrencilerimiz bile harçlıklarını verir, işsizlerimiz cebindeki son parayı verir, şirketler, spor kulüpleri sponsor olur. Bu memleket bizim. " dedi.

Yılmaz Özdil'in bugünkü yayını;

www.aeronews24.com