Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

UÇAKSAN'ın kurucusu Emre Balcı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şirketin geleceğine dair önemli kararları duyurdu. İşte Balcı'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Bundan 5 yıl önce yola çıktığımız Türkiye’nin eğitim uçağı projesi, tamamen yerli ve milli imkanlarla tasarlanıp üretilen başarılı bir projeyi tamamlamıştır. Türkiye'nin sivil havacılık alanında kendi uçaklarına sahip olma hedefiyle yola çıktık. Bu stratejik vizyon projesini devletin katkısı olmadan, özel sektör eliyle gerçekleştirdik."

"Uçağımız sınıfının en iyi özelliklerine sahip oldu ve yeni malzeme teknolojileri kullanılarak üretildi. Ancak projemiz eleştirilere maruz kaldı. Sektör içi, sektör dışı, kamu ve bürokratlar tarafından olumsuz değerlendirmelere rağmen, bu zorlu süreçte başarıyla ilerledik."

"Devlet kanalı ile değil özel sektör eliyle bu projeyi hayata geçirme kararı almıştık. Ancak maalesef devlet kurumları, yerli üreticilere destek olmak yerine yabancı firmalara yönelmiş ve bu durum bizim için üzücü bir hal almıştır."

"Sertifikasyon ve belgelendirme dokümanlarını uluslararası standartlara uygun olarak hazırladık. Ancak projemize destek olması beklenen bürokratlar ve siyasiler, maalesef projeye destek konusunda bir şey yapamayacaklarını belirttiler."

"Sermaye sahiplerinin ticari olarak gayrimenkul gibi alanlara yatırım yapmaya devam etmeleri nedeniyle projemiz için gerekli mali kaynakları sağlamakta zorlandık. Bu sebeple, yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz projeleri Türkiye'de durdurma kararı aldık."

"Projemizin stratejik önemini hala çok yüksek buluyoruz. Ancak yaşadığımız süreç bizi oldukça yıprattı. Üzülerek, projemize yabancı bir ortak ve yabancı bir ülkede devam etme kararı aldık. Yabancı ortak arayışlarına başladık."

"Ülkemizin gelecek nesilleri, daha hırslı ve üretken bir şekilde ülkemiz için daha iyi hava araçları tasarlayacaklardır. Biz bu projeden el çekiyoruz ancak inanıyoruz ki Türk havacılık sektörü gelecekte daha parlak günler görecektir. Sağlıcakla kalın."