Antalya'dan dönen bir ailenin valizinden çıkan zehirli akrep, tatil sonrası eve dönüşü kabusa çevirdi. Neyse ki akrep tehlikeli değildi ve güvenli bir şekilde hayvanat bahçesine gönderildi.

Heart Aerospace, hibrit elektrikli uçağı ES-30'u tanıttı Heart Aerospace, hibrit elektrikli uçağı ES-30'u tanıttı

Dülmen şehrinde yaşayan bir Türk aile, Antalya’daki tatillerinin ardından eve döndü. Evde valizlerini açan baba, kirli çamaşırlarının arasında hiç beklemediği bir misafirle karşılaştı: Zehirli bir akrep! İlk başta çocukların getirdiği bir oyuncak olduğunu düşündüğü akrebin hareket ettiğini gören baba, şoke oldu ve hemen valizi kapattı.

Yerel yetkililer ve itfaiye ekipleri, olaya müdahale etti. Dülmen Belediyesi sözcüsünün verdiği bilgiye göre, valiz dikkatlice güvence altına alındı ve Doğa Koruma Dairesi’ne teslim edildi. Başlangıçta, akrebin tehlikeli bir Akdeniz Sarı Akrebi olduğu düşünülse de, yapılan incelemeler sonucunda bunun aslında zehri nispeten hafif olan bir kabuk akrep türü olduğu belirlendi. Bu türün zehri, genellikle arı sokması gibi hafif belirtilere yol açıyor.

Türkiye tatilinden dönen akrebin Kuzey Ren-Vestfalya’ya (NRW) canlı olarak ulaşması aileyi şaşkına çevirdi. Valizin Türkiye’de günlerce güneşte beklemiş olması, akrebin bu kadar uzun bir yolculuğu nasıl başardığını merak konusu haline getirdi.