Türkiye ve Malezya arasında Savunma Ürünleri Tedarikine İlişkin G2G Mutabakat Muhtırası İmza töreni gerçekleştirildi. 

Sarsılmaz uzaktan komutalı silah sistemlerini tanıttı Sarsılmaz uzaktan komutalı silah sistemlerini tanıttı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr. Haluk Görgün konu hakkında sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı;

Türkiye ve Malezya arasında “Savunma Ürünleri Tedarikine İlişkin G2G Mutabakat Muhtırası İmza Töreni” ve Kraliyet Malezya Donanması için tedarik edilecek “Kıyı Görev Gemisi (LMS) Batch 2 Projesi Kabul Mektubu (LoA) Teslim Töreni”ni gerçekleştirdik. 
Malezya ilk defa bir ülke ile savunma ürünleri tedarikine yönelik G2G Mutabakat Muhtırası imzalamış oldu. Bu önemli anlaşmanın tarafı olmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz.

Bu vesileyle Malezya Savunma Bakanı Sayın Dato Seri Mohamed Khaled bin Nordin ve Malezya Heyetini Başkanlığımızda misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduk.

Bu önemli toplantı ve sözleşmeler savunma sanayii iş birliğimizde önemli bir ilerlemeyi temsil etmekle kalmayıp, Türkiye ve Malezya arasında yeni bir stratejik ortaklık dönemini de müjdeliyor.

Ana yüklenicisinin STM olduğu Kraliyet Malezya Donanması'nın gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanan üç gemi Türkiye'de inşa edilecek. Gemilerin özelleştirilmesi sırasında, HAVELSAN, ASELSAN, ROKETSAN olmak üzere bir dizi Türk Savunma Sanayii firmasının ürünü kullanılacak.
Savunma sanayii firmalarımızın güçlü iş birliği ve koordinasyonu ile ilerleyen projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Projede yer alan tüm firmalarımızı, alt yüklenicilerimizi, mühendislerimizi ve kurum çalışanlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. 

Türkiye Yüzyılı'nda, savunma sanayii alanında teknoloji ve uzmanlığımızı dost ve müttefik ülkelerle ile paylaşarak ilişkilerimizi daha da güçlendirmeye kararlıyız.

Türk savunma sanayii dünya sahnesinde tarih yazmaya devam edecek.