Avrupa'nın önde gelen seyahat grubu TUI, tarihinde bir ilk olarak, bir önceki yıla göre yüzde 25 artışla 20,7 milyar euro toplam gelire ulaşarak dikkat çekici bir başarı elde etti. 2022 yılında şirketin toplam geliri 16,5 milyar euro seviyesinde kaydedilmişti. Şirket, pandemi öncesi dönem olan 2019'daki cirosunu ise 18,9 milyar euroya ulaştırmıştı.

Geçtiğimiz yıl 409 milyon euro olan grubun temel faaliyet karı, bu yıl itibariyle yüzde 977 milyon euroya yükseldi. FVÖK (Finansal Kira ve Diğer Faaliyetlerden Olumlu/Kötü Etkiler) ise geçen yıl 505 milyon euro iken, bu yıl 822 milyon euroya çıkarak önemli bir artış gösterdi.

2022 yılında -59 milyon euro seviyesinde olan pazarların ve hava yollarının FVÖK'ü ise bu yıl +241 milyon euroya ulaşarak olumlu bir gelişme kaydetti.

Turizm Sektöründe Borçlanma Rekor Seviyeye Ulaştı! Turizm Sektöründe Borçlanma Rekor Seviyeye Ulaştı!

Şirketin net borcu, 1,3 milyar euro düşüşle 2,1 milyar euroya gerilerken, hizmet verilen yolcu sayısında yüzde 14,37'lik bir artış görülerek 16,6 milyondan 19,1 milyona yükseldi.

TUI'nin kış dönemi rezervasyonları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış gösterirken, ortalama satış fiyatının yüzde 5 üzerinde olduğu belirtildi.

TUI Group CEO'su Sebastian Ebel, 31 Ekim'de tamamlanan 2022-23 finansal dönemine ilişkin yaptığı sunumda, şirketin ana faaliyet alanlarını genişleterek yeni bir büyüme dönemine girdiklerini vurguladı. Ebel, kaliteye, operasyonel mükemmelliğe ve uygulamaya odaklanan dönüşümün meyvelerini topladıklarını belirterek, "Otel ve kruvaziyer, karlı büyüme alanlarıdır. Tur operatörlüğü alanı ise karlı hale gelmek için dönüşümden geçiyor. TUI'yi daha karlı, daha etkili ve daha güçlü bir şirkete dönüştürme hedefimiz devam ediyor." şeklinde konuştu.