Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Gürcistan merkezli havayolu şirketi Georgian Wings (Geosky) arasında Trabzon ile Tiflis arasında direkt uçuşlar başlatılması için önemli bir görüşme gerçekleşti. Görüşme, TTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, Meclis Kâtip Üyesi ve Sağlık Turizmi Proje Yetkilisi Mehmet Üçüncüoğlu, Meclis Üyesi Barış Çuvalcı, Geosky Satış, Pazarlama ve Yolcu İşlemleri Başkan Yardımcısı Daniyar Uskenbayev ve diğer ilgili yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

Görüşme sırasında, Trabzon ile Tiflis arasında doğrudan uçuşların başlatılmasıyla hem turizme hem de iş dünyasına yönelik istikrarlı bir hava yolunun kurulması için çeşitli konular ele alındı. Ayrıca, Georgian Wings'in Kazakistan ve Özbekistan gibi ülkelere olan direkt uçuşlarının Trabzon ile Orta Asya ülkeleri arasındaki ulaşımı kolaylaştıracağı üzerinde duruldu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Trabzon ile Tiflis arasında direkt uçuşlar düzenlenmesinin turizm, ticaret ve sağlık turizmi gibi birçok sektörün gelişimine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Bu adımın, bölge ekonomisi için yeni iş olanaklarının kapısını aralayarak, iki şehir arasındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti. İki şehir arasında doğrudan hava ulaşımının başlaması, hem yerel halka hem de turistlere daha kolay ve hızlı bir seyahat imkanı sunarak bölgesel kalkınmaya olumlu bir ivme kazandırabilir.