Dünya tarihinde az rastalanır bir felaket örneği olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50.000'den fazla kişi hayatını kaybetti. THY ilk günden itibaren bölgedeydi...

Depremin hemen ardından harekete geçen Türk Hava Yolları, gerek tahliye operasyonları ve gerekse insani yardım malzemesi taşıyarak depremzedelerin yanında oldu.

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları, 433 bin vatandaşımız ile arama-kurtarma ve yardım ekipleri bölgeye ulaştırmış, 430 bin vatandaşımızın tahliyesi gerçekleştirmiş ve 36 bin ton yardım malzemesi afet bölgelerine sevk etmişti.

YARDIMLAR 300 MİLYON DOLAR DÜZEYİNDE

Türk Hava Yolları'nın Olağan Genel Kurulu'nda konuyla ilgili açıklama yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bolat, deprem bölgesi için yapılan yardımların 300 Milyon dolar düzeyinde olduğunu açıkladı.

ACI Europe Yıllık Genel Kongresi İstanbul'da Yapıldı ACI Europe Yıllık Genel Kongresi İstanbul'da Yapıldı

Prof.Dr.Ahmet Bolat konuşmasında " Türk Hava Yolları olarak, ülkemiz tarihinin en büyük ve en elim deprem felaketlerinden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden itibaren, desteklerimizi aralıksız sürdürdük. Ücretsiz yolcu ve kargo taşıması, ayni ve nakdi bağışlar ve personel istihfamları ile birlikte bölgeye olan yardımlarımız 300 Milyon Dolar düzeyinde gerçekleşmiştir" dedi.

P R O F. D R. A H M E T B O L A T G E N E L K U R U L S A L O N U N D A K O N U Ş U Y O R

AERONEWS24.COM