Türk Hava Yolları, pilot aday adayları için başvuru yapma imkanı sunan bir ilan yayınladı. İş başvurusu yapacak adaylarda aranan genel koşullar arasında Türk vatandaşı olma veya mavi kart sahibi olma, lisans derecesine sahip olma (yurtdışı mezunları için YÖK denklik belgesi gerekmekte), belirli bir yaş aralığında olma, belirli boy ve beden-kitle endeksine uygun olma, askerlik durumunu belirli kriterlere göre tamamlama veya tecil ettirebilme taahhüdü verme gibi şartlar bulunuyor.

Ayrıca, başvuran adaylardan İngilizce dil sınavlarında belirli puanları almış olmaları isteniyor. TOEFL (IBT), IELTS (Akademik veya Genel), ve PTE (Akademik) sınavlarına ait minimum puanlar belirtilmiş, ve başvuru esnasında dil belgesini temin edemeyen adaylara Türk Hava Yolları tarafından yapılacak İngilizce sınavında başarılı olmaları durumunda süre tanınacak.

Sağlık koşulları da önemli bir faktör olarak belirtilmiş; adayların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık raporu almaları gerekiyor. Türk Hava Yolları, kendi prosedürleri çerçevesinde ek tetkikler isteme veya ek sağlık koşullarına bağlı olarak adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahip.

Başvuru süreci internet üzerinden gerçekleştirilecek, adli sicil arşiv kaydı alınırken belirli seçeneklerin işaretlenmesi gerekiyor. Ayrıca, dil belgesi bulunmayan adaylar Türk Hava Yolları tarafından gerçekleştirilecek İngilizce sınavına davet edilecek.

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

Yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı değerlendirme süreçleri arasında İngilizce sınavı, DLR-1 testi (Teknik Yeterliliklerin Değerlendirilmesi), yetkinlik değerlendirmesi, kurul mülakatı, evrak kontrolü, boy-kilo ölçümü ve sağlık kontrolü bulunuyor. Başvuru sürecinin sonunda başarılı olan adaylara iş teklifi yapılacak ve işe başlama belgelerini hazırlamaları istenecek.

İLANA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ