Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz ve Vietnam Başbakanı Sayın Pham Minh Chinh'in katılımlarıyla Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ile Vietnam Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Dang Ngoc Hoa, önemli bir adım attı. İmza törenine Türk Hava Yolları Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen de katıldı.

Törende konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Asya'nın önemli pazarlarından biri olduğunu belirtti. Doğu'ya doğru kayan havacılık sektöründe Türk Hava Yolları'nın etkinliğini artırma çabalarının, nitelikli ekipler ve AR-GE çalışmalarıyla devam ettiğini vurguladı. Ekşi, "Vietnam Airlines ile şu an için Turkish Cargo üzerinden başlattığımız iş birliğimizi ilerleyen süreçte farklı kategorilerde genişletmeyi planlıyoruz. Bu iş birliğinin her iki ülke ve havayolu şirketi için hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum" dedi.

Vietnam Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Dang Ngoc Hoa ise yaptığı konuşmada, Türk Hava Yolları ile kurdukları iş birliğinin karşılıklı fayda temelinde olduğunu belirtti. Hoa, iş ortaklıkları sayesinde Vietnam Hava Yolları'nın Asya-Pasifik bölgesindeki lojistik merkezlerine erişim sağlayacaklarını ve Türk Hava Yolları'nın geniş destinasyon ağından faydalanacaklarını ifade etti.

Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor

İmza töreni, her iki havayolu şirketi için yeni iş birliği olanaklarına kapı açarken, Türk ve Vietnam bayrak taşıyıcı havayollarının güçlerini birleştirerek havacılık sektöründeki etkinliklerini artırma hedeflerini destekliyor.