Emirates, Oktoberfest İçin Hazır Emirates, Oktoberfest İçin Hazır

Türk Hava Yolları ve Riyadh Air, Türkiye ve Suudi Arabistan iç hatları ile İstanbul ve Riyad ötesi noktalara seyahat eden yolculara yönelik kapsamlı avantajlar sunmayı amaçlayan bir Mutabakat Zaptı imzaladı. ICAN 2023 (ICAO Air Services Negotiation Event) etkinlikleri çerçevesinde, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşen bu önemli imza töreniyle, iki havayolu arasındaki derin iş birliği temellendirilmiş oldu.

İmzalanan geniş kapsamlı Mutabakat Zaptı, Türk Hava Yolları ve Riyadh Air yolcularına her iki havayolunun uçuş ağından yararlanma imkânı sunacak. Anlaşma, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve Riyadh Air'in faaliyetlerine başlamasıyla birlikte etkili olacak.

Türk Hava Yolları Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Konukcu ile Riyadh Air CEO'su Tony Douglas'ın imzaladığı bu Mutabakat Zaptı, her iki havayolunun sadakat programı üyelerine, her iki havayolu uçuşlarından mil kazanma avantajı sağlayacak.

Ticari iş birliklerinin yanı sıra, kargo, eğitim, teknik ve dijital alanlarda olası iş birlikleri için çalışmaların başlayacağı açıklanan bu anlaşma, Türk Hava Yolları'nın bayrak taşıyıcı markası olarak Riyadh Air ile gerçekleştirdiği iş birliğinden duyulan memnuniyeti yansıttı. Levent Konukcu, "Riyadh Air'in 2025 yılı ortasında faaliyete geçmesiyle birlikte, yapılacak iş birlikleri sayesinde misafirlerimize geniş bağlantı seçenekleri sunularak seyahat deneyimlerine olumlu katkı sağlanacaktır," ifadelerini kullandı.

Riyadh Air CEO'su Tony Douglas ise Türk Hava Yolları ile kurulacak olan yakın ilişkinin, dünya çapında yaklaşık 130 noktaya kesintisiz bağlantı sağlayarak önemli bir gelişme olacağını belirterek, "Türk Hava Yolları dünya standartlarında bir havacılık markasıdır ve Riyadh Air’in hikayesinde rol almasından gurur duyuyoruz," dedi. İmzalanan mutabakat zaptının yolcu memnuniyetini artırmakla birlikte havacılıkla ilgili birçok alanda fayda sağlaması bekleniyor.