Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yeni bir sponsorluk anlaşması imzalayarak Türk futboluna desteğini bir kez daha vurguladı. THY Genel Yönetim Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu katıldı.

Emirates, Türkiye'de kabin memuru arıyor Emirates, Türkiye'de kabin memuru arıyor

Törende konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları'nın Türkiye’deki sporun gelişimi için 16 farklı federasyona destek verdiğini belirtti. Bolat, THY’nin sadece Türk futbolunu değil, aynı zamanda ülke sporunun her branşını desteklemeyi sürdürdüğünü ifade ederek, "Nasıl ki milli takımımız ülkemizi başarıyla temsil ediyorsa, biz de bayrağımızı 130 ülkede gururla dalgalandırıyoruz. Ülkemizi temsil etme bilinciyle hareket ediyor ve bu sorumluluğu paylaşıyoruz" dedi.

THY’nin dünya çapında büyüme hedeflerine de değinen Bolat, şirketin uçak filosunu 2033 yılına kadar 810'a çıkarmayı planladığını belirtti. "2003 yılında 60 uçakla başladığımız bu yolculukta bugün 480 uçağımızla hizmet veriyoruz. 2033 hedeflerimizde ise 810 uçağa ulaşmayı ve çalışan sayımızı 150 bine çıkarmayı hedefliyoruz," dedi. Ayrıca, Bolat, THY'nin kargo taşımacılığında dünyanın üçüncü büyük şirketi olduğunu ve 2024 yılı sonunda Türk ekonomisine 63 milyar TL katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

THY'nin, Türk sporuna yaptığı bu desteklerle hem ulusal hem de uluslararası arenada marka değerini artırmayı sürdürdüğü ve Türkiye’nin gururu olmaya devam ettiği vurgulandı.