Türk Hava Yolları'nın Genel Müdür (Mali) Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker, dünyanın en çok uluslararası noktasına uçan havayolu olarak bilinen şirketin başarılı yöneticilerinden biri olarak öne çıkıyor. Her yıl geleneksel hale gelen "Türkiye'nin En Etkin 50 CFO" araştırmasında, Türkiye'nin en başarılı 50 CFO'su arasında yer alarak bu prestijli ödüle layık görüldü. Doç. Dr. Murat Şeker, ödülünü Çırağan Sarayı'nda düzenlenen görkemli bir törenle teslim aldı.

Fortune listesinde yer alan şirketlerin cirosal gücü, karlılık oranları, büyüme hızı ve çalışan sayıları gibi kriterlere dayanarak belirlenen ödüller, finans dünyasının önde gelen isimlerini buluşturuyor. Listeye dahil olan şirketlerde görev yapan CFO'ların kariyer süreçleri ve finansal başarıları titizlikle değerlendirilerek seçim yapılıyor. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'nin finansal başarılarıyla öne çıkan en etkili 50 kişisi, zorlu dönemlerde şirketlerini nasıl başarılı bir şekilde yönlendirdiklerini ve karlılığa nasıl etki ettiklerini paylaştılar.

Türk Hava Yolları'nda 8 yıla yakın bir süredir Genel Müdür (Mali) Yardımcısı olarak görev yapan Murat Şeker, elde ettiği başarı ile ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye'nin bayrak taşıyıcı şirketinin bir parçası olarak bu ödüle layık görülmek beni oldukça mutlu ediyor. Güçlü performansımızı sürdürülebilir kılmak için yine hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bu ödülü tüm Türk Hava Yolları çalışanları adına aldım. Büyüyen ve gelişen ülkemizin dünya ekonomisinden aldığı payı markamızın gücü ile artırmaya devam edeceğinden eminim."

Erdoğan'dan Adana Havalimanı ile ilgili önemli açıklama Erdoğan'dan Adana Havalimanı ile ilgili önemli açıklama

Doç. Dr. Murat Şeker, 2000 yılında Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Ardından, 2002 yılında Sabancı Üniversitesi'nden Ekonomi Master derecesini ve 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Minnesota Üniversitesi'nden Ekonomi alanında Doktora derecesini aldı. ABD'de Dünya Bankası'nın Finansal ve Özel Sektör Gelişimi Başkan Yardımcılığı altında Ekonomist olarak görev alan Dr. Şeker, 2013-2016 yılları arasında Ziraat Bankası'nda Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı olarak görev aldı. Temmuz 2016'da Türk Hava Yolları Genel Müdür (Mali) Yardımcısı olarak atanarak, şirketin finans, hazine, muhasebe, satın alma ve yatırımcı ilişkileri faaliyetlerini başarıyla yönetmektedir. Dr. Şeker, Mart 2021 tarihi itibarıyla Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyeliği görevini de başarıyla sürdürmektedir.