TAV Havalimanları Holding A.Ş., 13 Aralık 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı bildirimle, Nijerya Lagos Havalimanı ihalesine ilişkin önemli gelişmeleri paylaştı. Yapılan açıklamada, daha önce 17 Ekim 2022 tarihinde yapılan bir duyuruda, Nijerya Federal Havalimanları Otoritesi (NFHO) tarafından, Nahco Management Services Ltd ve Planet Project Limited ile oluşturulan konsorsiyumun Lagos Havalimanı'nın dış hat yolcu ve kargo terminallerinin 20 yıl süreyle işletilmesi ve geliştirilmesi ihalesinde "tercih edilen işletmeci" olarak seçildiği ifade edildi.

Bu tercihin, gerekli resmi onayların alınmasına tabi olduğu belirtilen açıklamada, resmi onayların alınmasını takiben pazarlık sürecinin başlayacağı bilgisi verildi. Ancak, ihaleye ilişkin sürecin devam ettiği ve gelişmelerin takip edildiği vurgulandı.

Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor

TAV Havalimanları Holding, Nijerya Lagos Havalimanı ihalesinde "tercih edilen işletmeci" olarak seçilmesiyle birlikte, bu önemli projede yer alarak uluslararası alanda güçlü bir pozisyon elde etmeyi hedefliyor. İlerleyen süreçte, resmi onayların alınması ve pazarlık sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, TAV'ın Lagos Havalimanı'ndaki işletme ve geliştirme faaliyetlerine dair daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.