TAV İşletme Hizmetleri, Almatı Havalimanı’nın yeni dış hatlar yolcu terminalinde Extime Lounge’un resmi açılışını gerçekleştirdi. Groupe ADP’nin kurduğu ve operasyonunu TAV İşletme Hizmetleri’nin üstlendiği Extime Lounge, Paris-Charles de Gaulle’ün ardından ilk kez Almatı Havalimanı'nda hizmete girdi. Açılış için düzenlenen törene TAV Havalimanları İcra Komitesi Başkanı ve Murahhas Üyesi Franck Mereyde, TAV İşletme Hizmetleri CEO’su Aude Ferrand ve Almatı Havalimanı Genel Müdürü Göker Köse katılım gösterdi.

Yaklaşık 600 metrekare alana sahip Business Lounge, 125 misafir kapasitesiyle, hızlı Wi-Fi, çalışma alanları, toplantı odası, aile odası, küresel ve yerel lezzetler barındıran restoranın yanı sıra duş alanı ve SPA gibi hizmetlerle iş seyahati gerçekleştiren yolculara özel olanaklar ve ayrıcalıklı bir hizmet sunuyor. 

560 metrekareye yayılan ve VIP odaklı ikinci Extime Lounge ise 100’ün üzerinde misafire hizmet verebilecek şekilde tasarlandı. Business Lounge ile aynı hizmetlere ek olarak burada birinci sınıf yeme-içme seçenekleri, VIP odası ve özel bir bar alanı yer alıyor. Extime Lounge, uçtan uca kusursuz hizmet anlayışıyla misafirlerine havalimanına girişten, uçağa binişlerine kadar ayrıcalıklı bir deneyim sunmayı vadediyor. Extime Lounge misafirleri özel bir pasaport ve güvenlik kontrol alanını kullanarak sorunsuz bir şekilde havalimanına giriş yapabilirken, uçağa binişte de VIP transfer hizmetinden faydalanabiliyor. 

Emirates, Adelaide Uçuşlarına Yeniden Başlıyor Emirates, Adelaide Uçuşlarına Yeniden Başlıyor

TAV Havalimanları İcra Komitesi Başkanı ve Murahhas Üyesi Franck Mereyde, Kazakistan’daki Extime Lounge açılışıyla ilgili, “Almatı Havalimanı’nda Extime Lounge’un uluslararası lansmanını gerçekleştirmiş olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Groupe ADP ile 50 ülkede, 120 havalimanında faaliyet gösteren dünyanın en büyük havalimanı işletme platformuyuz. Büyüme stratejimizi, Dijitalleşme, Sürdürülebilirlik ve Misafirperverlik ilkeleri oluşturuyor. Sektörel zorlukları ve çevresel faktörleri gözeterek iş modelimizi büyüterek sürdürmeyi ve Almatı’yı Orta Asya’nın en iyi havalimanına dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda Almatı’daki yatırımlarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

TAV İşletme Hizmetleri CEO’su Aude Ferrand, Kazakistan’daki yeni yatırımlarının vizyonunu, “Küresel bir hizmet ağırlama şirketi olarak misafirlerimize sunduğumuz olağanüstü lounge deneyimindeki uzmanlığımızı Almatı Havalimanı’na taşımaktan mutluluk duyuyoruz. Havalimanı yolcu ağırlama sektöründe misafirleri anlamak ve onlara özel hizmetler geliştirmek büyük bir önem taşıyor. Bu nedenle Extime Lounge yolculukları unutulmaz kılmak için kalabalıklardan ve havalimanlarının standart prosedürlerinden uzak, çok çeşitli ve gelişmiş bir hizmet yelpazesi sunarak havalimanı deneyimini yeniden tanımlıyor. Almatı Havalimanı’ndaki yolcu deneyimini Extime ile bir üst seviyeye taşımaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz” ifadeleriyle anlattı.

 Almatı Havalimanı Genel Müdürü Göker Köse, “Almatı Havalimanı’nı 2021 yılından bugüne işletiyoruz. Bu süre zarfında destinasyon sayımızı iki katına çıkardık ve havalimanını geliştirmek için 200 milyon dolardan fazla yatırım yaptık. Haziran ayında açtığımız yeni uluslararası yolcu terminalimizle yolcu kapasitemizi yıllık 14 milyona çıkarttık. 2024 yılının ilk dokuz ayında 8,5 milyon yolcuya hizmet vererek geçtiğimiz yıla oranla yüzde 21’lik bir artış elde ettik. Sürdürülebilir büyümeye odaklanarak, en son teknoloji ve yeni hizmetlerle dünya standartlarında bir yolcu deneyimi sunmaya devam edeceğiz. TAV İşletme Hizmetleri’nin açtığı iki yeni Extime Lounge ile Skytrax derecelendirmesinde 5 yıldız almayı hedefliyoruz” dedi. 

Extime Lounge Tav1

Extime Lounge Tav