Kanada, İngiltere, İsveç ve Ukrayna, Ocak 2020'de 176 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan İran'daki yolcu uçağının yanlışlıkla düşürülmesinden İran'ı sorumlu tutmak amacıyla Birleşmiş Milletler Havacılık Konseyi'ne resmi bir şikayette bulunduklarını duyurdu. Uçaktaki çoğu kişi, bu dört ülkenin vatandaşıydı ve bu ülkeler, İran'ın rolü nedeniyle sorumluluğunun sorulması için bir koordinasyon grubu oluşturdu.

Dört ülke, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü nezdinde çözüm bulma amacıyla işlemleri başlattıklarını ifade etti. Geçtiğimiz Haziran ayında ise bu dört ülke, davalıklarını Uluslararası Adalet Divanı'na taşıma kararı almıştı.

Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor

İran, Devrim Muhafızları tarafından yanlışlıkla düşürülen Boeing 737 jetinin nedeninin, yanlış hizalanmış bir radar ve Tahran ile Washington arasındaki gerilimin yüksek olduğu bir dönemde hava savunma operatörünün yaptığı bir hata olduğunu açıklamıştı. Bu trajik olayda hayatını kaybeden 176 kişi arasında bulunan Tahran-Kiev seferini yapan uçak, uluslararası arenada büyük bir trajedi olarak değerlendirildi.