Hong Kong'un güneyinde etkili olduktan sonra Çin'e yönelen Yagi Tayfunu, Cuma günü Hainan eyaletinde iki kez karaya çıktı. Bölgede yaşam durma noktasına gelirken bir milyon insanın zorunlu olarak tahliye edildiği söyleniyor.

Hainan eyaletindeki meteoroloji servisinden yetkililer, Yagi Tayfunu'nun saat 16:00 sularında, ülkenin tropikal tatil adası Wenchang'da görüldüğünü, saatte 245 kilometre hızla ilerlediğini aktardı.

Gece saatlerinde de Hainan'ın komşularından Guangdong eyaletine bağlı Xuven'de rapor edilmişti. Çinli yetkililer, Yagi'nin sonbaharda kayıtlara geçmiş en güçlü tayfun olduğunu düşünüyor.

Ayrıca, 7 Eylül'de kuzeyin en işlek şehri olan Hanoi'nin Noi Bai'si de dahil olmak üzere dört havalimanında birkaç saat boyunca operasyonları askıya aldı ve 300'den fazla uçuşu iptal etti.

Kabin memurları uçuş sırasında rahatsızlanınca uçak acil iniş yaptı Kabin memurları uçuş sırasında rahatsızlanınca uçak acil iniş yaptı

Vietnam Sivil Havacılık Otoritesi, süper tayfun Yagi'nin neden olduğu şiddetli yağışlarla ilgili endişeler nedeniyle Cumartesi gecesi Hanoi'deki Noi Bai Uluslararası Havalimanı'nın kapatılmasını iki saat uzattı.

En son karara göre, havalimanı daha önce planlanan 10'da planlanan kapanış yerine sabah 9'dan akşam 7'e kadar geçici olarak kapanacak.

Yetkili, yerel havayollarına, bu uçuşların beklemesi veya alternatif havaalanlarına yönlendirilmesi gerekmesi durumunda, Cumartesi günü akşam 9 ile Pazar günü saat 2 arasında gerçekleştirilen uçuşlar için yakıt ikmalini yenilemelerini tavsiye etti.

Yağmur ve gök gürültülü fırtınaların Vinh, Dien Bien ve Dong Hoi havalimanlarındaki operasyonları etkileyeceği tahmin ediliyor. Yaklaşık 240 yurt içi uçuş ve 70 yurt dışı uçuş iptal edilecek.