Manchester Airports Group (MAG), Stansted Havalimanı'nın terminal binasını iyileştirmek ve genişletmek amacıyla 1,1 milyar sterlinlik bir yatırım programı başlattığını duyurdu. Bu dev proje ile havalimanında 5.000'e kadar yeni istihdam yaratılması bekleniyor.

MAG tarafından yapılan açıklamaya göre, planlar, hükümetin düzenlediği yatırım zirvesinde tanıtıldı ve projenin Stansted Havalimanı’nın yıllık ekonomik katkısını 2 milyar sterline çıkaracağı öngörülüyor. Projenin odak noktasında, mevcut terminalin 600 milyon sterlinlik genişletilmesi yer alıyor. Bu genişletme ile terminal binasının büyüklüğü üçte bir oranında artacak, ayrıca yeni oturma alanları, dükkanlar, barlar ve restoranlar inşa edilecek.

İNŞAAT SÜRECİ 2025'TE BAŞLAYACAK

Terminal genişletme çalışmaları için gerekli olan inşaat izni geçtiğimiz yıl Ekim ayında alındı. İnşaatın 2025 yılında başlaması ve projenin tamamlanmasının iki ila üç yıl sürmesi bekleniyor. Yatırım programı ayrıca genişletilmiş bir güvenlik salonu, enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir güneş enerjisi çiftliği, yenilenmiş tuvaletler ve oturma alanlarını da içeriyor.

Ulaştırma Bakanlığı, bu genişleme planlarının önceden belirlenen yolcu ve uçuş sayılarıyla uyumlu olduğunu belirtti.

"Havalimanı bölgeye büyük katkı sağlayacak" "Havalimanı bölgeye büyük katkı sağlayacak"

MAG CEO’su Ken O'Toole, “Önümüzdeki beş yıl boyunca Stansted Havalimanı’na 1 milyar sterlinden fazla yatırım yaparak, Londra ve Doğu İngiltere'deki insanları ve iş dünyasını daha fazla küresel destinasyona bağlamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda milyonlarca ziyaretçiyi Birleşik Krallık’a getirmeyi planlıyoruz,” dedi. O'Toole, bu yatırımın hem yeni iş imkanları yaratacağını hem de ticaret, yatırım ve turizmi teşvik edeceğini vurguladı.

Ulaştırma Bakanı Louise Haigh ise, "Bu yatırım, İngiltere’nin iş dünyasına açık olduğunun net bir göstergesi. Ulaşım sektörü, ekonomiyi büyütme misyonumuzun temelinde yer alıyor,” ifadelerini kullandı. Haigh, projeyle birlikte havacılık sektörünün çevresel sorumluluklarla uyumlu şekilde büyütüleceğine de dikkat çekti.