Southwest Airlines, Aralık 2022'deki tatil sezonunda meydana gelen sistem çöküşü nedeniyle 2 milyon yolcunun mağdur olmasına yol açarak 16.900 uçuşunu iptal ettiği olayın ardından ABD hükümeti ile yapılan anlaşma gereği rekor düzeyde bir ceza ödemeyi kabul etti. Finsangündem'in aktardığı habere göre, ABD Ulaştırma Bakanlığı (USDOT) tarafından yapılan açıklamada, Southwest Airlines'ın yaşanan büyük aksamaya ilişkin uzun süren bir hükümet soruşturmasını sona erdiren ve "güçlü bir caydırıcılık" sağlayan anlaşmanın detayları paylaşıldı.

Bakan Uraloğlu: 9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı Bakan Uraloğlu: 9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı

Anlaşma kapsamında, Southwest Airlines'a toplamda 140 milyon dolar idari para cezası kesilecek. Bu ceza, 35 milyon dolarlık nakit para cezasını içermekte olup, ayrıca havayolu şirketinin sorumluluğundaki iptal veya gecikmeler sonucu varış noktalarına en az üç saat geciken yolculara 90 milyon dolar değerinde 75 dolar veya daha fazla seyahat kuponu sağlama zorunluluğunu içeriyor. Southwest Airlines, bu taahhütleri üç yıl boyunca yerine getirmekle yükümlü olacak.