Easyjet, British Airways, SunExpress, Aer Lingus ve Norwegian Air, 2024 yaz sezonunda Türkiye'de yeni hatlar açıyor ve mevcut hatlarda frekans artırımı yapıyor.

İngiltere merkezli Easyjet, 16 Mayıs'tan itibaren Manchester-Bodrum seferlerine başlayacak. Haftada 2 frekansta gerçekleştirilecek olan bu seferlerin Ekim ayı sonuna kadar devam etmesi planlanıyor.

British Airways ise Londra’dan İzmir’e uçuşlarına yeniden başlıyor. Daha önce Gatwick’den İzmir’e sefer düzenleyen şirket, 18 Mayıs'tan itibaren Londra-Heathrow Havalimanı'ndan İzmir’e haftada bir frekansla uçacak. Ayrıca, 25 Mayıs'tan itibaren Heathrow-Bodrum hattında frekans sayısını haftada bir birden 3'e çıkaracak.

SunExpress, şu anda aktarmalı olarak gerçekleştirdiği Gatwick-İzmir hattında 1 Haziran'dan itibaren direkt uçuşlara başlayacak.

İrlanda merkezli Aer Lingus, 11 Mayıs'tan itibaren Dublin'den Dalaman'a sefer düzenleyecek. Uçuşlar Eylül sonuna kadar haftada 2 frekans olarak yapılacak, ardından 1 Ekim’den itibaren 1 frekansa düşecek.

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

Norveç merkezli Norwegian Air ise 4 Haziran'dan itibaren Oslo-Bodrum seferlerine başlayacak. Haftada bir frekansla gerçekleştirilecek olan bu seferler, Norveç'ten Bodrum'a ulaşımı kolaylaştıracak.