Dünya genelinde yolcu sayısı arttı Dünya genelinde yolcu sayısı arttı

İGA İstanbul Havalimanı, havacılık güvenliği eğitimlerinde bölgesel bir merkez haline gelerek önemli bir başarı elde etti. United States Transportation Security Administration (TSA) ile yapılan iş birliği sayesinde Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerinin güvenlik eğitimlerini üstlenen İGA İstanbul Havalimanı, sadece bölgesel değil, uluslararası alanda da etkisini artırarak havacılık güvenliği eğitimleri alanında marka haline geldi.

İGA Akademi tarafından yürütülen eğitimlerden 2023 yılında, TSA'nın programına dahil Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan gibi ülkelerden 67 havalimanı güvenlik personeli faydalandı. 2024 yılında ise Özbekistan, Kazakistan, Yemen, Ürdün, Fas ve Kuveyt'ten 400'den fazla güvenlik görevlisinin İGA İstanbul Havalimanı'nda eğitim alması planlanıyor. Ayrıca, 2024 Nisan ayında Mısır, Irak, Umman gibi ülkeler de dahil olmak üzere TSA yetkisindeki 10'dan fazla havalimanına eğitim verilecek.

İGA İstanbul Havalimanı CEO Vekili Selahattin Bilgen, bu başarının sadece bölgesel değil, aynı zamanda uluslararası bir etki yarattığını belirterek, TSA ile yapılan iş birliğinin İstanbul Havalimanı'nı dünya çapında bir eğitim merkezi olarak konumlandırdığını vurguladı. Bu gelişme, İGA İstanbul Havalimanı'nın havacılık güvenliği eğitimleri konusunda liderliğini ortaya koyuyor. İGA İstanbul Havalimanı'nın hedefi, havacılık güvenliği alanında en yüksek standartları belirleyerek, yolcuların ve havalimanı çalışanlarının güvenliğini her zaman en üst düzeyde tutmak. Bu başarı, İGA İstanbul Havalimanı'nın "Training Hub" ve "Talent Hub" vizyonunu destekleyerek geri kalmış ülkelere eğitimde ücretsiz koltuk, ilave indirim, öğle yemeği desteği gibi destekler sağlayarak Birleşmiş Milletler'in "No Country Left Behind" vizyonuna da katkı sağlıyor.