Singapur Havayolları'nın (SIA) CEO'su Goh Choon Phong, Çin'den gelen hava seyahati talebinin pandemi öncesi seviyelere henüz ulaşmadığını, ancak vizesiz seyahat programının koltukları doldurmaya yardımcı olduğunu belirtti. Şirket, Çin kapasitesini artırmayı planlıyor.

Global havacılık kapasitesi pandemi öncesi seviyelere dönmüş olsa da, Çin'deki uluslararası talebin hala yavaş seyretmesi nedeniyle Asya havacılık endüstrisinde toparlanmanın daha yavaş olduğu bildirildi.

Goh Choon Phong, "Çin'e seyahat güçlüydü, ancak Çin'den yapılan seyahat henüz tam olarak toparlanmadı" dedi. Şubat ayında başlayan Çin-Singapur arasındaki vizesiz seyahat programının, Çin uçuşları için "bazı doluluk artışı sağladığını" belirtti.

KAPASİTE ARTIRILACAK DESTİNASYONLAR BELİRLENDİ

Havayolu grubu, Çin kapasitesini kademeli olarak artırıyor ve bu yıl Şanghay, Pekin ve Guangzhou'ya daha fazla koltuk ekleyeceklerini belirtti.

Şirket, Nisan ayında Çin'in Chengdu, Chongqing ve Xiamen şehirlerine olan uçuşlarını düzenleyememişti, ancak Goh, bu sorunun artık giderildiğini ve izinlerin Temmuz'a kadar geçerli olduğunu söyledi.

Singapur Havayolları, çarşamba günü ikinci yıl üst üste rekor kar açıkladı ancak mart çeyreğinde net karının yıllık %4.5 düşüş yaşadı.

Şirket ayrıca, havayollarının kapasiteyi artırmalarıyla birlikte yolcu getirisinin (bir yolcunun başına ödenen ortalama ücretin bir ölçüsü) devam edeceğini ve jeopolitik sorunlar ile tedarik zinciri baskılarını göz önünde bulundurduklarını belirtti.

AIR INDIA'DAN YÜZDE 25,1'LİK BEKLENTİ

Singapur Havayolları'nın, Singapur Havayolları'nın ortak girişimi olan Vistara ile birleşmesi sonucu Air India'da %25.1 hisse alması bekleniyor. Goh, bu yıl düzenleyici onaylar hakkında bilgi almayı umduğunu söyledi.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Şirketin şu anda 200 uçaktan oluşan bir filosu bulunmakta ve bu yıl içinde 209'a çıkmasını bekliyorlar. Goh, Singapur Havayolları'nın gelecek yıl henüz ABD düzenleyicileri tarafından onaylanmamış olan Boeing 777-9'un teslimatını beklediğini belirtti.