Emirates'ten Dubai'yi Ziyaret Edecek Tatilseverlere Özel Kampanya Emirates'ten Dubai'yi Ziyaret Edecek Tatilseverlere Özel Kampanya

Rus vatandaşlarının yeni yıl döneminde tercih ettiği turların fiyatlarının geçen seneye göre yaklaşık yüzde 20 arttığı bildirildi. Ayrıca, yurt dışında tatil planlayanların oranının da bu dönemde yüzde 50 yükseldiği belirtiliyor.

Travelate.ru sitesinin verilerine göre, geçen yılbaşına göre yurt dışı turlarının ortalama fiyatı yüzde 17,9 artışla 271 bin rubleye yükseldi. Sletat.ru'nun verilerine göre ise bu rakam yüzde 20 artarak 237 bin rubleyi buldu.

Yeni yıl tatilleri için yurt dışına uçak bileti rezervasyonları geçen seneye göre yüzde 38 artarken, ortalama fiyat yüzde 20 artışla 65 bin 700 rubleye çıktı.

Travelata sitesine göre Tayland'a yapılan rezervasyonlarda ortalama tur paketi fiyatı geçen yıla göre yüzde 43,7 artarak 390 bin 400 rubleye yükseldi. Birleşik Arap Emirlikleri'ne olan tur fiyatları yüzde 7,6 artışla 286 bin 900 rubleye, Mısır'a olan tur fiyatları ise yüzde 13 artışla 209 bin rubleye çıktı. Bu veriler, Rus turistlerin özellikle Asya destinasyonlarına olan ilgisinde artış olduğunu gösteriyor.