Sivil Havacılık

Rusya’da düşen uçağın karakutusu bulundu

Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düşen Sukhoi Superjet SSJ100 uçağının enkaz alanında yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda uçağın iki karakutusuna da ulaşıldı.

Abone Ol

Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düşen Sukhoi Superjet SSJ100 uçağının enkaz alanında yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda uçağın iki karakutusuna da ulaşıldı. Kazadan sonra hızla harekete geçen ekipler, karakutuların hasar görmesine rağmen içlerindeki verilerin kopyalandığını açıkladı.

Rusya Eyaletlerarası Havacılık Komitesi’ne (IAC) teslim edilen karakutulardan elde edilen veriler, kaza nedenini aydınlatmak için kritik önem taşıyor. Kazanın ayrıntılarını netleştirmesi beklenen bu veriler, olayın arka planını ve uçağın düşüş sebebini açıklığa kavuşturacak.

Rus yetkililer, kaza ile ilgili detaylı bir soruşturma yürütmek amacıyla özel bir komisyon kurduklarını ve çalışmaların hızla devam ettiğini duyurdu. Kazayla ilgili yeni bilgilerin ortaya çıkmasıyla birlikte, havacılık güvenliği açısından önlemler ve gereksinimler de gözden geçirilecek.