Lufthansa Cargo, 1 Ekim 2024 itibarıyla Elodie Berthonneau'yu Singapur merkezli Asya-Pasifik Bölgesi Başkanlığı görevine atadı. Berthonneau, bu görevi J. Florian Pfaff'tan devralacak ve havayolu için en önemli pazarlardan biri olan Asya-Pasifik'te satış ve operasyonlardan sorumlu olacak. Berthonneau'nun sorumlu olacağı bölgeler arasında Çin, Japonya, Güney Kore, Tayland, Vietnam, Singapur, Malezya, Endonezya, Filipinler ve Okyanusya yer alıyor.

Elodie Berthonneau, Lufthansa Cargo'ya Qatar Cargo'dan katılıyor. Berthonneau, son olarak Qatar Cargo'da Network Planlama ve Stratejik Ortaklıklar Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 25 yılı aşkın havacılık sektörü deneyimine sahip olan Berthonneau, Qatar Airways ve Air France KLM'de satış, fiyatlandırma, kârlılık yönetimi ve stratejik planlama alanlarında çeşitli üst düzey yönetim pozisyonlarında bulundu.

PIA, Avrupa'ya Uçuşlarını Yeniden Başlatmaya Hazırlanıyor PIA, Avrupa'ya Uçuşlarını Yeniden Başlatmaya Hazırlanıyor

Kariyeri boyunca start-up'lar kurma, organizasyonları yeniden yapılandırma, ağ tasarımı, büyük stratejik ortaklıklar ve insan yönetimi gibi alanlarda önemli görevler üstlenen Berthonneau, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'da edindiği geniş uluslararası deneyimiyle dikkat çekiyor.