Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu ziyaretinde eşlik eden Su-35S savaş uçaklarıyla ilgili olarak Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Gazetem.ru üzerinden yapılan açıklamada, bu savaş uçaklarının Rusya'nın yeni teknolojilerini sergileme fırsatı sunduğunu belirtti.

AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Peskov, gazeteci Pavel Zarubin’in “Moskova.Kremlin.Putin” programında yaptığı röportajda, "Bu bölgede tanınan ve takdir gören bu tip ekipmanların gösterilmesi, fiilen sergilenmesi, muhtemelen önemli bir unsurdur" dedi.

Daha önce Military Watch Magazine'in iddiasına göre, Putin’in BAE ve Suudi Arabistan ziyaretleri sırasında uçağına eşlik eden Su-35 savaş uçakları, Rusya'nın gücünü göstermekteydi.

Kremlin Sözcüsü Peskov'a göre, Rus Su-35S savaş uçakları, Orta Doğu'ya seyahat eden bir numaralı uçağın bölgedeki çalkantılı durumları göz önüne alarak eşlik etti. Peskov, ayrıca, BAE ve Suudi Arabistan'ın istikrarlı ve güvenli ülkeler olduğunu vurguladı.

Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Su-35S'ler operasyonel havaalanlarından zorlu hava koşullarında, şiddetli yağmur ve sert rüzgarlar altında uçtu. Ayrıca, uçakların birinci sınıf pilotlar tarafından kullanıldığı vurgulandı.