Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bolat CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in konuğu oldu.

Prof.Dr. Ahmet Bolat CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. İki yıl içinde tüm uçaklarda ücretsiz internet hizmetinin verileceğini belirten Prof.Dr. Ahmet Bolat voleybolcular hakkında da konuştu. 

A B Ücretsiz

KARGODA ÜÇÜNCÜYÜZ

Prof.Dr. Ahmet Bolat kargoda dünyada 3. şirket olarak iyi gidildiğini 18 uçaklarının olduğunu ve 4 yeni B777-F alındığını ve bir yıl içerisinde filoya dahil olacağını belirtti.

YOLCULARIMIZ 12000 YIL ÖNCEKİ EKMEĞİ YİYECEK

Prof.Dr.Ahmet Bolat yakında yolculara 12000 yıl önceki ekmeği yiyeceğini söyledi. Bolat, Taştepeler 12 bin yıl öncesine dayanıyor, ve medeniyet tarihini değiştirdi. Orada gördüğümüz atalarımızın çok rafine bir mimarlık zevki olduğunu ve bu insanların damak zevkinin de olmasını gerektiğini düşünerek araştırma yaptıklarını belirtti. Ömür Akkor ve Doç.Dr.Çetin Şengul'un araştırmaları sonucu ilk buğdayın orada bulunduğunu açıkladı. Bu sayede uçaklarda 12 bin yıllık ekmek servisi yapılacağı belirtildi.

SPORCULARA 1 MİLYON MİL

Prof.Dr.Ahmet Bolat bakanlık ile görüştüklerini ve artık federasyonları ayırmayacaklarını söyledi. Bolat alınan yeni kararla, Gençlik ve Spor Bakanlığına bir bütçe verileceğini ve bakanlığın federasyonlara bu bütçeyi dağıtacağını açıkladı.  Ahmet Bolat ayrıca sporcuların kendi upgradelerini kendilerinin yapması maksadıyla olimpiyat şampiyonu olan sporculara veya dünya birincisi olan takımlara 1 milyon mil verileceğini duyurdu. Olimpiyat ve dünya ikincisi olanlara 500.000 Mil.  Ayrıca Avrupa şampiyonu olan sporculara da 500.000 Mil verileceğini açıkladı. 

"İNİSYATİF ALMADAN ÇALIŞMAK NE ANLAMA GELİYOR BİLİYORUZ"

Hakan Çelik, Devlet Hava Meydanları Hava Trafik Kontrolörlerinin inisyatif almadan sadece kuralları uygulayarak çalışmasının etkisinin olup olmadığını hakkında bir çok soru geldiğini belirtti. Prof.Dr. Ahmet Bolat ise bu konuyu takip ettiklerini, uçak ve uçuş bazında bu durumu takip ettiklerini, inisyatif almamanın ne anlama geldiğini bildiklerini ve ama bunun ötesinde belirli bir şekilde gizli grev yapılıyorsa, uçaklarımız geciktiriliyorsa, bunları da tespit ediyoruz dedi.

Bolat, bu durumlar hakkında mahkemelerden bilirkişi istediklerini ve bunları tek tek tespit ettiklerini belirtti. Ancak bugüne kadar önemli birşeyin tespit edilmediğini açıklayan Ahmet Bolat, tespit edilmesi halinde de mahkeme yoluna gideceklerini belirtti. 

Ahmet Bolat ayrıca Hava Trafik Kontolörlerinin İnisyatif almadan çalışma faaliyetlerinin piyasada ve endüstride çok iyi anlaşılmadığını düşündüklerini , kendilerinin DHMİ ile beraber çalıştıklarını açıkladı. Ahmet Bolat ayrıca şu andaki rötarların bu sebeplerele olduğu konusunda çok ciddi bir bulgunun olmadığını belirtti. Bolat ayrıca "Kişisel bazda, Türk Hava Yollarını, Türk turizmini baltalamak isteyen kişiler varsa, ki yoktur, olduğunda onlarla da mahkemede adalet önünde hesaplaşacağız" dedi.

AERONEWS24

ABD Adalet Bakanlığı’nın Boeing’i dolandırıcılıkla suçlamaya hazırlandığı bildirildi ABD Adalet Bakanlığı’nın Boeing’i dolandırıcılıkla suçlamaya hazırlandığı bildirildi