Sivil Havacılık

Pratt & Whitney, En Büyük Motor Tesisini Açtı

RTX’in Pratt & Whitney bölümü, 845.000 metrekarelik alanıyla Oklahoma City'deki en büyük askeri motor tesisini resmi olarak açtı.

Abone Ol

RTX’in Pratt & Whitney bölümü, 845.000 metrekarelik alanıyla Oklahoma City'deki en büyük askeri motor tesisini 1 Ekim 2024 tarihinde resmi olarak açtı.

255 milyon dolarlık yatırım ile açılan tesis, şirketin tüm askeri motor programları için bir merkez görevi görecek. Bu yeni tesis, F135, F117, TF33, F100 ve F119 motorlarına olan artan talepleri karşılamak için hem ABD hem de küresel savunma müşterilerine hizmet edecek.

Pratt & Whitney'in Oklahoma City tesisinde 500'den fazla tam zamanlı çalışan bulunuyor ve ayrıca 500 sözleşmeli ve ortak çalışan da istihdam ediliyor. Şirket, yeni yatırımın önümüzdeki beş yıl içinde ek 100 tam zamanlı iş oluşturacağını belirtiyor.

Pratt & Whitney Askeri Motorlar Başkanı Jill Albertelli, “Oklahoma City, Pratt & Whitney’nin Askeri Motorlar işinin küresel sürdürülebilirlik ağının kalbidir ve her bir programımızda kritik bir rol oynamaktadır” dedi.

Albertelli, “Bu yeni tesis, tüm askeri motor programlarımız için bir merkez olacak ve müşterilerimizi ve onların görevlerini daha iyi desteklememizi sağlayacak” şeklinde ekledi.

Pratt & Whitney'in Oklahoma City'deki Başkan Yardımcısı Greg Treacy, “Bu genişleme, Oklahoma City'deki alanımızı iki katından fazla artırıyor ve askeri programların artması ve yenilerinin devreye girmesiyle artan iş yüklerini desteklemek için gereken kapasite ve esnekliği sağlıyor” diye konuştu.

Yeni tesis, ABD Savunma Bakanlığı için en büyük bakım, onarım ve revizyon tesisi olan Tinker Hava Üssü'nün yanı başında yer alıyor ve Pratt & Whitney ile ABD Hava Kuvvetleri arasındaki desteği artıracak.

Pratt & Whitney'e göre, tesis mevcut ve gelecekteki sürdürülebilirlik taleplerini karşılamak üzere stratejik olarak konumlandırılmıştır ve F-35, F-22, C-17, B-52, E-3, F-15, F-16 gibi motorları destekleyecek.