Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu

İstanbul Havalimanı'nın yoğun uçuş trafiği rekorları kırarken, Polonya ise Varşova'daki yeni dev havalimanı projesiyle transit yolcu pazarındaki payını artırmayı hedefliyor. Projenin tasarımı, ünlü İngiliz mimarlık firması Norman Foster tarafından yapıldı ve Dayanışma Ulaşım Merkezi (CPK) olarak adlandırıldı. Proje, 2028 yılına kadar tamamlanması planlanan geniş kapsamlı bir havalimanı olarak öne çıkıyor.

Varşova Havalimanı'nın hedefi, tamamlandıktan sonra genişletme çalışmalarıyla yılda 65 milyon yolcuya hizmet vermektir. Havalimanının terminal binası ve apronlarının tasarımında, İstanbul Havalimanı'ndan etkilendiği gözlemleniyor. İstanbul Havalimanı, günde 1250'nin üzerinde uçuşla Avrupa'nın en yoğun uçuş ve transfer noktası olma özelliğini koruyor.

Polonya'nın yeni havalimanı projesine 9 milyar dolar harcanacak olan ilk etabında, toplam maliyetin sonraki etaplar eklenerek 30 milyar dolara çıkabileceği belirtiliyor. Havalimanı, Varşova'ya 40 kilometre uzaklıkta konumlanacak ve ülkenin demiryolu ağına bağlanacak. Proje, 150 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Ancak, projeyle ilgili eleştiriler de bulunuyor. RyanAir Yönetim Kurulu Başkanı Michael O’Leary, geçtiğimiz yıl verdiği demeçte, projeyi "gereksiz bir yatırım" olarak nitelendirdi ve Varşova'da zaten iki havaalanının bulunduğunu belirterek bu havaalanlarının kullanılmasının daha iyi bir seçenek olduğunu ifade etti.