Egyptair, Airbus ile imzalanan anlaşma kapsamında filosuna 10 adet A350-900 tipi uçak ekleyecek. Egyptair Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Yehia Zakaria, anlaşma ile ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"EGYPTAIR, Airbus’ın Orta Doğu ve Afrika’daki önemli bir ortağıdır. Havacılık endüstrisini ilerletmeyi amaçlayan bu ortaklıktan büyük gurur duyuyoruz. Her biri 340 koltuk kapasiteli 10 adet A350-900 uçağının tedariki için Airbus ile bir anlaşma imzaladık. Bu uçaklar, son teknolojilerle ve modern tasarımlarıyla tanınan Rolls-Royce XWB Trent motorlarıyla donatılıyor ve daha düşük yakıt emisyonu ile tüketim sağlıyor. Ağımız genelinde artan talebin üstesinden geldiğimizde, bu uçak en uygun seçimdir."

Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu

Bu anlaşma, Egyptair'in filosunu modern teknolojiye sahip, yakıt verimli ve çevre dostu uçaklarla güçlendirme stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Ayrıca, Airbus ile yapılan bu anlaşma, havayolu şirketinin Orta Doğu ve Afrika'daki operasyonlarını genişletme ve güçlendirme amacını desteklemektedir.