Çin ve Tayvan arasındaki gerilimlerin artmasıyla ilgili dikkat çeken bir olay ortaya çıktı. Güney Çin Sabah Postası'na göre, Çinli casuslar geçtiğimiz haziran ayında, Tayvan Ordusu'nda görevli bir CH-47 Chinook tipi helikopter pilotuyla temasa geçti ve pilotu, helikopteri kaçırması karşılığında 15 milyon dolar rüşvet teklif etti.

Tayvanlı yarbayın, askeri tatbikat sırasında yapacağı bir uçuş sırasında helikopteri Çin uçak gemisine götürmesi istendi. Bu görev için pilot yarbaya 15 milyon dolar teklif edildi ve 1 milyon dolarlık bir ön ödeme yapıldı.

Ancak, Tayvanlı yetkililer, yarbayın ve Çinli casusların görüşmelerini tespit etti. Uzun bir pazarlık sürecinden sonra yarbay teklifi kabul etti, ancak ardından yapılan bir operasyonla yakalanarak mahkemeye çıkarıldı.

PIA, Avrupa'ya Uçuşlarını Yeniden Başlatmaya Hazırlanıyor PIA, Avrupa'ya Uçuşlarını Yeniden Başlatmaya Hazırlanıyor

Bu olay, iki ülke arasındaki gerilimleri daha da artırırken, Çin'in CH-47 Chinook helikopterini yakından inceleme isteği dikkat çekiyor. Çin, uzun süredir bu Boeing üretimi helikopterleri incelemek ve teknolojiye erişmek için çeşitli çabalar harcıyor.

CH-47 Chinook, 33 ila 55 asker veya 10,8 ton kargo taşıma kapasitesine sahip olan iki ana rotorlu ağır nakliye helikopteridir. Bu helikopterin Çin tarafından incelenmesi, askeri teknoloji ve kapasite anlamında önemli bilgiler sağlayabilirdi, ancak pilotun yakalanmasıyla bu plan bozulmuş oldu.