ASELSAN ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, lise öğrencilerini çevreci bir gelecek tasarlamaya teşvik etmek amacıyla "Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben" temalı resim yarışması düzenliyor. Yedincisi düzenlenen bu geleneksel yarışma, gençlerin çevre bilinci ve iklim değişikliği ile mücadele konularında farkındalıklarını artırmayı hedefliyor.

ASELSAN, resim yarışmasının temasını Türkiye'nin net sıfır emisyon hedefi olan 2050 yılındaki "yeşil gelecek" perspektifiyle örtüştürmüş durumda. Şirket, sürdürülebilirliği ön planda tutarak çevre duyarlılığını teşvik etme amacında.

İspanya'da F-18 Hornet Kazası İspanya'da F-18 Hornet Kazası

Yarışmaya Türkiye genelindeki lise öğrencileri katılabilecek. Öğrenciler, resimlerini "Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben" temasına uygun olarak oluşturarak 14 Şubat 2024 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler. Jürinin değerlendirmeleri sonucunda dereceye giren öğrencilere ödüller, ASELSAN tarafından düzenlenecek bir törenle takdim edilecek. ASELSAN, bu çabalarıyla çevre bilincini genç nesillere aşılamaya ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamaya odaklanıyor.