İş dünyasında yaşanan hızlı değişim ve dönüşüm, CFO'ları (Chief Financial Officer - Mali İşler Başkanı / Finans Direktörü) organizasyonların karar süreçlerinin merkezi figürleri haline getirdi. Teknolojinin ve belirsizliklerin başat rol oynadığı bir dünyada CFO'lar finans fonksiyonlarının da ötesine geçerek, CEO'ya stratejik bir ortak ve danışman olarak konumlanıyor.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi olarak görev yapan Türk Hava Yolları CFO'su Doç.Dr. Murat Şeker, Türkiye'nin en etkin 50 CFO'su arasında yer aldı.

Temmuz 2016'dan bu yana Türk Hava Yolları CFO'su, Mart 2021 itibariyle de Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi olarak görev yapmaktadır. Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun olan Doç. Dr. Murat Şeker, Sabancı Üniversitesi'nden Ekonomi Master derecesini ve Minnesota Üniversitesi'nden Ekonomi alanında doktora derecesini almıştır. Şeker, 2008-2013 arasında Dünya Bankası'nda, 2013-2016 arasında da Ziraat Bankası'nda görev yapmıştır.

İGA İstanbul Havalimanı Avrupa havacılık liderlerini ağırlıyor İGA İstanbul Havalimanı Avrupa havacılık liderlerini ağırlıyor

Doç.Dr. Murat Şeker sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Bu senede Türkiye’nin en etkin 50 CFO’su arasında bulunmaktan ve bu ödülü başarılı bir yılı geride bırakan tüm Türk Hava Yolları ailesi adına kabul etmekten büyük onur duydum. Ödüle layık gören değerlendirme ekibine ve organizasyonu planlayan DataExpert ve BMI Business school ekibine teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

AERONEWS24.COM