Kuzey Kore, yörüngeye fırlattığı keşif uydusuna yönelik olası bir ABD müdahalesini, savaş ilanı olarak değerlendirerek benzer eylemlerle karşılık vereceğini açıkladı.

Bir bakanlık yetkilisi, ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı'nın Kuzey Kore uydusuna yönelik askeri bir saldırı olasılığını ima ettiğini belirterek, "düşman devletler" tarafından uydunun kullanım potansiyelini azaltmak amacıyla fiziksel ya da siber saldırılar yapılabileceği uyarısında bulundu.

Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu

Yetkili, Amerikalı uzmanların sadece uydunun fiziksel olarak imha edilmesiyle kalmayıp aynı zamanda siber saldırılara da başvurabileceğini öne sürdü. Kuzey Koreli yetkili, açıklamasında, "ABD Uzay Kuvvetleri'nin Kuzey Kore uydusuna karşı düşmanca ve tehlikeli konumu göz ardı edilemez. Bu, egemenliğimize bariz bir meydan okumadır, daha doğrusu cumhuriyetimize savaş ilan etmektir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kuzey Kore, casus uydusunu yörüngeye fırlatmasından birkaç gün sonra Güney Kore'nin de casus uydusunu SpaceX aracılığıyla uzaya gönderdiğini açıklamıştı.