Dünyanın en önemli ve en çok seyahat edilen rotaları söz konusu olduğunda, Asya'daki bazı rotalarda görülen yolcu rakamlarına çok az kişi yaklaşabilir. Bu kazançlı rotalardan biri Tokyo'nun Haneda Havaalanı'ndan Seul'ün Gimpo Havaalanı'na giden yoldur.

Dünyanın en önemli iki başkentini birbirine bağlamak inanılmaz derecede önemli bir görevdir ve yolcu deneyimine azami özen ve dikkatle yapılması gereken bir görevdir. Bunun gibi rotalar ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde önemlidir ve genellikle iki ülke arasındaki diplomatik statüyü gösterebilir.

Korean Air, 2003 kışında Seul'ün Gimpo Havaalanı'ndan Tokyo'daki Haneda Havaalanı'na yeni hizmetinin açılışını yaptı. Bu yeni hizmetin lansmanı, iki ülke arasında daha yakın ilişkilerin geliştirilmesinde etkili oldu ve bu nedenle, lansmanından sonraki birkaç yıl içinde sıklık açısından hızla arttı. İlk olarak 2005'te günde iki defaya, daha sonra 2010'da günde üç defaya çıktı.

Son yirmi yılda yalnızca Korean Air ile iki nokta arasında sekiz milyondan fazla yolcu seyahat etti. Korean Air'in Japonya'da toplam 10 varış noktası bulunuyor ve ülkeye hizmet veren pandemi öncesi 12 rotasını Ocak 2024'e kadar tamamen eski haline getirmeyi planlıyor.


Bu ay güzergahın 20'nci yılı olması nedeniyle Gimpo ve Haneda havalimanlarında eş zamanlı kutlamalar düzenlendi. KAC olarak da bilinen Korea Airport Corporation, Gimpo'da K-pop gruplarının performanslarını içeren etkinliği düzenledi. Şenliklere katılanlar arasında Japonya'nın Kore Büyükelçisi gibi hükümet yetkililerinin yanı sıra önemli rotaya hizmet veren diğer üç havayolunun yetkilileri ve çalışanları da vardı: Asiana Airlines , Japan Airlines ve All Nippon Airways . Ayrıca, müşterilerinin rotaya olan bağlılığının bir göstergesi olarak, müşterilere Korean Air ile Gimpo-Haneda hattına gidiş-dönüş biletler dağıtıldığı bir çekiliş düzenlendi.

Bu arada Haneda Havalimanı'nda güzergahı paylaşan adı geçen havayolları tarafından özel bir ikram düzenlendi. Rotanın çalışır durumda olduğu yirmi yılı anmak amacıyla kabin ekibi, hizmetin ilk başladığı 2003 yılında giyecekleri üniformaları sergiledi.

Korean Air, pandemi sırasında hizmeti askıya almış olsa da, Haziran 2022'den bu yana tam bir iyileşme söz konusu. Şu anda Haneda, havayolunun Airbus A321neo'ları ve Airbus A330-300'leri ile Gimpo'dan günde üç kez hizmet görüyor. Bu günlük operasyonlar, iki ülke arasında ekonomik, diplomatik ve kültürel bağlar açısından kritik öneme sahip bir bağlantı görevi görüyor.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

Ne yazık ki bildiğimiz gibi, Asya'nın bir bölge olarak küresel salgının ardından toparlanması yavaş oldu. Ancak toparlanmanın umut verici işaretlerini görüyoruz. Hong Kong'dan Singapur'a kadar bölgede bir kez daha çok sayıda yolcunun ağlardan geçtiği görüldü.

Ayrıca Asya havacılık sektöründe önemli yatırımlar gerçekleşmeye devam ediyor. Bunun en yeni örneklerinden biri Jeju Air'in Dikey kalkış ve iniş uçaklarına yönelik bir plana yatırım yapma kararıdır .