Afganistan’ın ilk özel hava yolu şirketi Kam Air, tüm uçuş rotalarını yönetmek üzere Euroairlines ile anlaşma imzaladı. İki şirket arasında yapılan interline anlaşması sayesinde Kam Air, Euroairlines'in IATA Q4-291 plakası üzerinden dünya çapında 50'den fazla ülkedeki seyahat acenteleri, çevrim içi seyahat acenteleri (OTA'lar), toplayıcılar ve konsolidatörlere erişim sağlayacak.

Kam Air, şu anda Afganistan iç hatlarının yanı sıra Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Suudi Arabistan, Özbekistan, Pakistan, Kuveyt ve İran gibi önemli uluslararası destinasyonlara da uçuşlar gerçekleştiriyor. Şirket, tarifeli yolcu uçuşları, charter seferleri ve kargo hizmetleri sunuyor.

2003 yılında Kabil’de kurulan Kam Air, Afganistan’daki ilk özel hava yolu olma unvanına sahip. Kurulduğu günden bu yana yolcu hacmi ve uluslararası uçuş hatlarında sürekli bir büyüme gösteren şirket, IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) Cenevre üyesi olup, beş yıldızlı güvenlik derecelendirmesine sahip. Bu derecelendirme, Kam Air’in güvenlik açısından bu derecelendirmeye sahip olmayan hava yollarından dört kat daha güvenli olduğunu ortaya koyuyor.

Qatar Airways, Virgin Australia'ya ortak olmak istiyor Qatar Airways, Virgin Australia'ya ortak olmak istiyor

Euroairlines CEO'su Antonio Lopez-Lázaro, bu yeni iş birliğinin Afgan hava yolu şirketine önemli faydalar sağlayacağını belirterek, “Kam Air, Euroairlines'in sunduğu pazarlar, kanallar ve bağlantılar sayesinde özellikle uluslararası rotalarda büyük bir avantaj elde edecek” dedi. Euroairlines’in Ticari İşler Direktörü Gregory Taffourad ise, anlaşmanın İspanyol şirketin büyümesini pekiştirdiğine dikkat çekerek, “Kam Air’in katılımıyla Euroairlines, Orta Asya ve Orta Doğu arasındaki bağlantılarını önemli ölçüde artırıyor. Bu bölgeler, grubun önümüzdeki beş yıllık stratejik büyüme planları için kritik öneme sahip” ifadelerini kullandı.

Kam Air’in Ticari İşler Direktörü Akash Raj ise, bu iş birliğinin Kam Air için önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. “Euroairlines'in geniş dağıtım ağı sayesinde, rotalarımızı daha etkili bir şekilde pazarlayabilecek ve satabileceğiz. Bu iş birliğinin satış ağımızı önemli ölçüde genişleteceğine ve müşterilerimize daha fazla erişim imkanı sunarak pazar payımızı artıracağına inanıyoruz” diye konuştu.