Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, Venezuela Hava Kuvvetleri, uyuşturucu taşıdığı tahmin edilen Gulfstream IITT tipi iş jetinin Venezuella hava sahasına izinsiz giriş yaptığını tespit etti. Yapılan operasyon sonucunda uçağın vurulduğu açıklandı.

Olay, Venezuela Hava Kuvvetleri'nin, uçağın yasadışı bir şekilde hava sahasına girdiğini belirlemesi üzerine gerçekleşti. Venezuela'nın Batı Bolivarcı Kalkan savunma planı kapsamında savaş uçaklarıyla takibe alınan Gulfstream II uçağı, ormanlık alana düşük irtifada inerek hazırlanmış bir pistte iniş yaptı. Bu sırada Venezuela Hava Kuvvetleri, uçağı füzelerle vurdu.

Venezuela Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, uçağın uluslararası gruplar tarafından uyuşturucu ve silah kaçakçılığı amacıyla kullanıldığının tahmin edildiği belirtildi. Ancak uçaktaki kişiler ve taşınan yük hakkında detaylı bilgi verilmedi.

SHG Airshow 2024 için geri sayım başladı SHG Airshow 2024 için geri sayım başladı

Olay, uyuşturucu kaçakçılığı ve illegal faaliyetlere karşı mücadele kapsamında gerçekleştirilen bir operasyon olarak değerlendirildi. Amerikan tescilli uçağın bölgeye nasıl geldiği ise henüz netlik kazanmamış durumda. Uyuşturucu kartelleri genellikle farklı yöntemler kullanarak bu tür illegal faaliyetlerde bulunabiliyor.