Japonya Dışişleri Bakanlığı Kuzey Ren-Vestfalya için bir güvenlik alarmı yayınladı. Bunun nedeni ise eyaletin çeşitli şehirlerinde meydana gelen çok sayıda patlama ve bombalı saldırı…

Bu olayların Hollanda “Mocro Mafyası” tarafından yürütülen uyuşturucu savaşı bağlamında gerçekleştiği tahmin ediliyor.

NRW’de son haftalarda Duisburg ve Düsseldorf da dahil olmak üzere çok sayıda bombalı saldırı meydana geldi. Köln’de 5 Temmuz’da iki kişinin işkence gördüğü ve SEK tarafından dağıtılmak zorunda kalınan bir rehin alma olayı da yaşanmıştı.

“Tedbirinizi alın” çağrısı

Japon vatandaşlarından şüpheli nesnelere dokunmamaları ve tehlikeli bir durum fark etmeleri halinde derhal tahliye etmeleri isteniyor.

‘’20 yıldır tatil yapıyoruz’’ dediler, Kristal Elma'yı aldılar! ‘’20 yıldır tatil yapıyoruz’’ dediler, Kristal Elma'yı aldılar!

Soruşturmayı yürüten yetkililer, suç gruplarının Hollanda’daki güçlü varlıkları nedeniyle sınırları kolayca geçebildiklerinden şüpheleniyor. Japon Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın yurtdışında nispeten güvenli kabul edilmesine rağmen, suç oranının Japonya’dan önemli ölçüde daha yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Seyahat edenlere ve ikamet edenlere mümkün olan en yüksek önlemleri almaları tavsiye ediliyor.