AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Avusturya, Romanya ve Bulgaristan'ın Schengen serbest dolaşım alanına katılımına karşı çıkarken, sınırların güvenliğini artırmak adına Avrupa Birliği'ne daha sıkı güvenlik önlemleri önerdi. Euronews'te yer alan habere göre, Avusturya, özellikle yasadışı göçün hala önemli bir sorun olduğunu belirtti ve bu iki ülkenin önce bu konuda adım atması gerektiği görüşünü dile getirdi, bu nedenle Schengen'e katılımlarını engelledi.

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, ORF radyosuna yaptığı açıklamada, Romanya ve Bulgaristan'da havalimanlarında değişikliklere gidilebileceğini ifade ederek, Avrupa Komisyonu'na bir görüş belgesi sunduğunu ve artık topun komisyonun sahasında olduğunu belirtti.

Karner, bu tavizin karşılığında dış sınırların güçlendirilmesi, kara sınır kontrollerinin devam etmesi ve sığınmacıların Bulgaristan ve Romanya'ya taşınması gibi net talepler olduğunu vurguladı. Özellikle sınır polisi sayısının üç katına çıkarılması ve Bulgaristan-Türkiye ile Romanya-Sırbistan sınırlarında ek güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini belirtti.

Avusturya'da iktidardaki muhafazakar Halk Partisi (OVP), yıllardır yasa dışı göçle mücadeleyi seçim kampanyalarının odak noktalarından biri olarak benimsemektedir. Gelecek yıl yapılacak parlamento seçimlerinde OVP'ye benzer bir göç politikasına sahip olan aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin kamuoyu yoklamalarında öne çıktığı görülmektedir.