Delta Air Lines ve EL AL Israel Airlines, 18 Aralık 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe giren bir kod paylaşımı anlaşması ile işbirliğini güçlendirdi. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak olan bu anlaşma, Amerika ve Tel Aviv arasındaki seyahat eden müşterilere daha fazla bağlantı imkanı sunmayı hedefliyor. Havayolları, bu anlaşma kapsamında müşterilere karşılıklı kod paylaşımı ve sık uçan yolcu avantajları sunacak, bu da her iki havayolunda SkyMiles veya Matmid puanlarını kazanma ve harcama imkanı sağlayacak.

Bakan Uraloğlu: 9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı Bakan Uraloğlu: 9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı

Delta müşterileri, Kuzey Amerika'dan EL AL'ın New York-JFK, New York-Newark, Boston, Los Angeles, Miami ve Fort Lauderdale'a düzenlediği doğrudan uçuşlara katılabilecek. Aynı zamanda, EL AL'ın kodu, Delta'nın Tel Aviv'e düzenlediği doğrudan uçuşlara (yeniden başladığında) ek olarak, Delta'nın New York-JFK, Boston ve Los Angeles'taki kapıları üzerinden Atlanta, Washington DC, San Francisco, Las Vegas, Seattle, Dallas ve Toronto gibi destinasyonlara kadar olan 280'e kadar aynı gün bağlantıya eklenecek.

Delta'nın Uluslararası Başkanı Alain Bellemare anlaşma sonrası şu açıklamayı yaptı:

"Delta, uzun bir süredir Tel Aviv'e ve Tel Aviv'den konforlu ve yüksek kaliteli hava hizmetine güvenen müşterilere ve işletmelere hizmet etmeye kararlı kalmaktadır. EL AL ile gerçekleştirdiğimiz kod paylaşım anlaşması sayesinde müşterilere Kuzey Amerika ile İsrail arasında daha uygun ve etkili seyahat seçenekleri sunmayı amaçlıyoruz."

Bu anlaşma ile Delta ve EL AL müşterileri, her iki havayolunun sık uçan yolcu programları üzerinden mil kazanma ve harcama avantajlarından faydalanabilecekler. 15 Ocak itibarıyla, her iki havayolu da en üst düzey sık uçan yolcu üyelerine özel koltuk seçimi, hızlı check-in ve biniş, ek bagaj hakkı ve uygun durumlarda salon erişimi gibi karşılıklı avantajlar sunacaklar.

Kaynak: AERONEWS24