Corsica'nın önde gelen hava taşıma operatörü Air Corsica ve ATR, başlangıçta Paris Air Show'da verilen iki adet ATR 72-600 uçağı için kesin siparişi doğruladı. Air Corsica, ATR-500 serisi filosunu en son nesil turboprop uçaklarına tam bir geçiş yaparak, operasyonel mükemmelliğe, bölgesel bağlantılılığa ve sürdürülebilirliğe olan taahhüdünü gösterdi.

Kabin memurları uçuş sırasında rahatsızlanınca uçak acil iniş yaptı Kabin memurları uçuş sırasında rahatsızlanınca uçak acil iniş yaptı

İki uçak, 2024 yılının ilk yarısında teslim edilmesi planlanıyor. Bu tarihte Air Corsica, bölgesel filosunu tamamen uyumlu hale getirmiş olacak. Havayolu, yedi adet ATR 72-600 uçağına sahip olacak ve bu uçaklar en son PW127XT motorlarıyla donatılacak, böylece Corsica'daki dört havalimanı ile Nice ve Marsilya arasındaki bağlantı uçuşlarında güvenilirlik, konfor, işletme maliyetleri ve CO2 emisyonlarını optimize ederek yüksek kaliteli bir kamu hizmeti sunacak.

Air Corsica, 2022'nin sonunda yeni PW127XT motoru ile donatılmış bir ATR 72-600 uçağını teslim alan ilk operatör oldu. Bu motor, bakım maliyetlerinde %20'lik bir azalmaya ve PW127M'ye kıyasla en az %3'ük bir yakıt tüketim azalmasına neden oldu. Bu, benzer büyüklükteki bir bölgesel jetle karşılaştırıldığında %45'e varan CO2 emisyon tasarrufları sağlıyor.

Kaynak: AERONEWS24