Sivil Havacılık

Icelandair, iki şirketle iş birliğine gidiyor

Icelandair, kuzeyin üç büyük ada ülkesi arasında hava yolculuğunu güçlendirmek amacıyla, Air Greenland ve Atlantic Airways ile kod paylaşımı anlaşmaları imzaladı.

Abone Ol

Icelandair, kuzeyin üç büyük ada ülkesi arasında hava yolculuğunu güçlendirmek amacıyla, Air Greenland ve Atlantic Airways ile kod paylaşımı anlaşmaları imzaladı. Anlaşmalar, 17 Ekim’de Reykjavik'te düzenlenen Arctic Circle Assembly sırasında duyuruldu. Icelandair'in açıklamasına göre, bu işbirliği sayesinde Grönland ve Faroe Adaları’ndan Avrupa ve Kuzey Amerika’ya olan bağlantılar, İzlanda üzerinden tek bir biletle gerçekleştirilebilecek.

Kod paylaşımı ile yapılan uçuşların, Icelandair ve Atlantic Airways arasında 2025'in ilk çeyreğinde, Icelandair ve Air Greenland arasında ise 2025’in ortalarında başlaması planlanıyor.

Icelandair CEO'su Bogi Nils Bogason, bu anlaşmanın önemine vurgu yaparak, “Üç ada ülkesi olarak, dünya ile bağlantılarımızı sürdürmek ve ülkelerimizin refahını sağlamak için verimli bir hava taşımacılığına bağımlıyız. Güçlerimizi birleştirerek, Batı Nordik bölgesi ve Arktik’teki hava taşımacılığını daha da güçlendireceğiz, bu da bölgenin gelecekteki gelişimi için kritik bir öneme sahip” dedi.

Atlantic Airways CEO'su Jóhanna á Bergi, “Kuzeybatıdaki kardeş milletimizle olan ortaklığımız bizi birbirimize daha da yaklaştırıyor ve işbirliğimizi güçlendiriyor. Bu anlaşma, hem ekonomik açıdan hem de ülkelerimizin gelişimi için büyük bir öneme sahip” diye konuştu.

Air Greenland CEO'su Jacob Nitter Sørensen ise, “Bu önemli kod paylaşımı anlaşması sayesinde Air Greenland, Arktik ve Nordik ülkeleri arasındaki bağlantıyı geliştirmekten memnuniyet duyuyor. Icelandair ve Atlantic Airways ile yaptığımız bu işbirliği, ev sahipliği yaptığımız ülkeler arasında bir köprü kurarak yolculara yeni kapılar açacak” ifadelerini kullandı.